Případová studie
Efektivní čištění v nerezové výrobě pro gastronomii
Společnost specializující se na dodávku čisticích procesů pro průmysl navázala spolupráci s výrobcem nerezového nádobí a gastronomického příslušenství za účelem optimalizace procesu mezioperačního a finálního odmašťování produktů. Tato případová studie se zaměřuje na snížení energetické náročnosti mycího procesu a snížení množství produkovaného odpadu.
Výsledky
Úspora energie
Snížený objem lázní: Poloviční počet lázní snižuje množství energie potřebné pro ohřev.
Nižší teplota: Snížení pracovní teploty o 15–20 °C výrazně snižuje energetickou náročnost.
Tepelné ztráty: Systém HTW má menší tepelné ztráty díky uzavřenému designu ve srovnání s otevřenými vanami ultrazvukové mycí linky. Případně možností zaizolování zařízení (doporučeno).
Eliminace ultrazvuku: Odstraněním ultrazvuku se dále snižuje spotřeba.
Redukce odpadu
Méně odpadní kapaliny: Díky delší životnosti lázně a menšímu počtu výměn se množství odpadu snížilo o 4800 litrů za rok.